След като от парламентарната група на  президентската институция, в която

...
След като от парламентарната група на  президентската институция, в която
Коментари Харесай

Служебният кабинет Главчев - нова Тройна коалиция?

След като от парламентарната група на  президентската институция, в която се организират консултациите за служебното държавно управление, думата незабавно взеха от досегашните им сътрудници в сглобката - ГЕРБ-СДС. Заместник-председателят на ГЕРБ и народен представител Томислав Дончев съобщи, че няма политически фигури на ГЕРБ в служебния кабинет " Главчев " . Дончев даде да се разбере, че ще направи политически коментар на Кирил Петков и ПП-ДБ малко, откакто завърши процедурата по назначение на служебно държавно управление.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов видя " уравновесен длъжностен кабинет " със служебни министри, които са добре уравновесени сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. За него е изненада реакцията на ПП-ДБ, защото имат няколко министри в служебното държавно управление.

Костадинов видя нова " Тройна коалиция ", която сега се състава за след предварителните парламентарни избори. " Възраждане " няма да имат доверие на служебното държавно управление.
 Станишев чака сглобката да се трансформира в Тройна коалиция
Станишев чака сглобката да се трансформира в Тройна коалиция

Очевидно е, че Движение за права и свободи е третият участник в ръководството на страната

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов съобщи, че служебното държавно управление е на ПП-ДБ и Христо Иванов . " Кирил Петков може би не е закусвал пица и излезе по този начин засегнат ", посочи Йорданов.

Има Такъв Народ ще търсят конституционно болшинство в идващия парламент, с цел да могат да създадат корекция на сегашните промени в Конституцията. Иначе от групировката на шоумена Слави Трифонов обявиха, че нямат техен представител в служебното държавно управление.

Станислав Балабанов от Има Такъв Народ добави, че предварителните парламентарни избори би трябвало да бъдат оптимално почтени. Изумително е по какъв начин човек като Кирил Петков, който ще употребява всяка опция, че изборите ще бъдат купени и манипулирани. На Калин Стоянов му следва да изнесе административната тежест на изборите, с цел да бъдат почтени, без значение от това какъв напън му е оказвал Кирил Петков, прикани Балабанов.
 Калин Стоянов - изборът за Министерство на вътрешните работи началник и на Димитър Главчев
Калин Стоянов - изборът за Министерство на вътрешните работи началник и на Димитър Главчев

Заместник на и.ф. основен прокурор става правосъден министър

Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи - Теменужка Петкова и Йордан Цонев . Петкова е обезпокоена, че в настоящия интервал на годината се правят разноски, без да има сигурност, че ще постъпят нови доходи в бюджета. Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев се съгласи с тезата на Петкова и съобщи, че Людмила Петкова, претендент за длъжностен финансов министър е в течение на финансите и ще успее да върне салдото в парите на страната.

Президентът Румен Радев също показа терзанието си за държавни финанси . Той подсети тезата на някогашния длъжностен министър-председател Гълъб Донев, че в случай че се продължи с популистките политики за финансите, действителният недостиг в бюджета ще е 6.8%. Дефицитът в бюджета от предходната година бе натиснат на 3% недостиг посредством финансови гимнастики и мощно натискане на недостига посредством изпразване с игра с Данък добавена стойност, игра с парите за общините и още доста други неща, уточни президентът. Радев прикани Главчев и в частност финансовото министерство да направи подробен разбор за финансите страната и да разгласи защо става въпрос. Има заплаха дефицитът и инфлацията да избият нагоре още през актуалната година, предизвести Румен Радев.

Радев е обезпокоен, че Народното събрание е влезнал в режим анкетна комисия и контраанкетна комисия и в случай че продължава по този начин - щяла да се намали изборната интензивност. Служебното държавно управление би трябвало да получава политическо управление, което няма от кое място да пристигна с изключение на от Народното събрание, само че с градивни тези, оферти и начинания, акцентира президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР